Koncert zasedbe Ditka trio ob dnevu reformacije

V drugem delu osrednje slavnostne prireditve ob dnevu reformacije v torek, 31. oktobra, ki se bo pričela ob 18. 30 uri bo nastopila zasedba        

DITKA TRIO koncertom uglasbene poezije “MED NAMA JE ANGEL” .                            Samosvoj avtorski pristop, drugačnost, nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega, opiše delovanje kantavtorice in skladateljice Ditke, ki se je v slovenskem glasbenem prostoru najbolj uveljavila z uglasbitvami poezije priznanih slovenskih pesnikov.

Ditka je v sodelovanju s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom ter s svojim očetom Gorazdom Čepinom, skladateljem in pianistom, med leti 2013 in 2022 izdala štiri albume z uglasbeno poezijo. Rdeča nit vsem je ljubezen, prvim trem pa tudi beseda »ne« v njihovem naslovu (Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me, Ne bodi, kar nisi), ki na simbolni ravni predstavlja nežno mero uporništva za ustvarjanje svoje in drugačne zgodbe z umikom od trenutnih glasbenih trendov. Njen 4. album, ki je izšel julija lani ima naslov »Med nama je angel«.  Le-ta na eni strani nadaljuje dobro poznano vez s pesnikom Lainščkom, na drugi strani pa v svoj svet povabi še poezijo drugih priznanih slovenskih pesnikov. Na albumu prevladuje ljubezenska lirika Ferija Lainščka, pridružijo pa se ji ljubezenski poeziji Cirila Zlobca in Kajetana Koviča, vprašanje o obstoju Janeza Menarta ter aktualni, nekoliko družbenokritični temi v poeziji Srečka Kosovela in Karla Destovnika Kajuha.

Na intimnem koncertu bo Ditka ob spremljavi Gorazda Čepina na klaviaturah in spremljevalnem vokalu in Jana Lužnika na električni kitari in spremljevalnem vokalu odigrala izbrane pesmi z vseh omenjenih albumov.

Sporočilna besedila in nežna glasba, na koncertu s pomenljivim naslovom »Med nama je angel«, bodo v srca ljudi vnesla toplino in zavest, da so sanje večne.

Vstop prost!

Scroll to Top