Kulturni bazar

15. Kulturni bazar bo potekal
V petek, 31. marca 2022, od 8. do 20. ure v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Program največjega nacionalnega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2023 vključuje več kot štirideset dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice in vodenja po razstavi, ki jih namenjamo strokovnim delavcem in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, kmetijstva in prehrane, zdravstva, sociale, okolja in prostora, športa …).

Osrednja tema dvanajstega Kulturnega bazarja je Ustvarjalnost za trajnostni razvoj.

Temeljna vprašanja bodo: Kaj je trajnostni razvoj, kako ga razumemo v polju kulture in umetnosti, kakšno mesto imata kultura in umetnost pri ustvarjanju trajnostne prihodnosti, kaj je in bo v prihodnje sploh vredno vedeti in znati ter kaj in kako poučevati za prihodnost?

Plenarna govorka bo dr. Polonca Lovšin, arhitektka in umetnica, s predavanjem Ne le za dobro ljudi, temveč vsega planeta. Dr. Gregor Torkar, Pedagoška fakulteta UL, pa nas bo nagovoril s predavanjem Ko bo prišla pomlad: vzgoja in izobraževanje za trajnostno prihodnost. Kulturni bazar bomo sklenili s koncertom Prebujanja, glasba za zveneče kamne in trobento, v okviru glasbeno-kiparskega projekta Zven kamna, ki je nastal s sodelovanjem Slovenskega tolkalnega projekta in akademske kiparke Alenke Vidrgar.
Vabilo in program strokovnega usposabljanja sta skupaj z e-prijavnico objavljena na www.kulturnibazar.si.

Prijavo posredujte čim prej, najpozneje pa do 24. marca 2023. Izpolnjena in poslana e-prijava je vaša vstopnica na izbrane dogodke, hkrati pa vam omogoča pridobitev potrdila o udeležbi na strokovnem usposabljanju.

Udeležba je brezplačna.

Trubarjeva domačija se bo predstavljala v okviru predstavitve slovenskih muzejev in galerij, kulturne dediščine in vizualne umetnosti. Predstavljala se bo skupaj s partnerji
POTI KNJIGE.

Lepo vabljeni, da nas obiščete!

Scroll to Top