Trubarjeva domačija

Literarni triatlon – etapa v snegu

V soboto, 18. aprila, je bila na Trubarjevi domačiji v spominski sobi druga etapa prve sezone Literarnega triatlona Slovenska pisateljska pot, ki je skupni projekt treh občinskih zavodov za kulturo in turizem iz Žirovnice, Vrhnike, Velikih Lašč in Društva slovenskih pisateljev. Literarni triatlon je tekmovanje mladih literarnih ustvarjalcev v pisanju poezije, esejev in proze. Mladi pesniki so se predstavili v Vrbi, pri nas so bili na vrsti esejisti, 16. maja pa bo na Vrhniki zaključno srečanje, kjer bomo spoznali pisce proznih besedil in dobili prvega skupnega zmagovalca.
Kljub neprijaznemu vremenu, ki je kazalo pravo zimsko podobo, so mladi esejisti v spremstvu staršev prišli v polni zasedbi. Tekmovalni del programa je tekel sproščeno in brez večjih zapletov. Več kot prijetno so ga popestrili učenci Glasbene šole Ribnica – oddelek Velike Lašče. Zmagovalka druge etape Literarnega triatlona je postala Sara Bradeško iz OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika. Drugo mesto je zasedla Rina Jurjevčič iz OŠ Ivana Cankarja Vrhnika in tretje mesto Iza Obal iz OŠ Martina Slomška Vrhnika. Po kratki zakuski v galeriji Skedenj, ki jo je pripravilo Društvo za ohranjanje dediščine z Gradeža so obiskovalci v spominski sobi še poslušali predavanje o Trubarjevem življenju in delu.
Srečanje na Trubarjevi domačiji je minilo v sproščenem in zadovoljnem vzdušju in prepričanju, da bomo čez nekaj let že lahko govorili o tradicionalnem Literarnem triatlonu.

Članici ocenjevalne komisije:
Aksinija Kermauner in Majda Koren

                                                   

                                                                                                                                                  

 DSC 0350

Sara Bradeško, 1. mesto

 DSC 0370

 

 DSC 0362

 Rina Jurjevčič, 2. mesto

 DSC 0361

Iza Obal, 3. mesto