Trubarjeva domačija

Glasbeni festival Peti inu obstati

Trubarjeva domačija | Peti inu obstati

Treubarjeva domačija | Peti inu obstati

Vabilo k sodelovanju

V kulturno umetniškem društvu Strela smo se odločili, da na Trubarjevi domačiji v Rašici, organiziramo zabaven, koristen in raznolik festival z naslovom »Peti inu obstati«. Namen tega prvega »festivala rock in folk akustike« je poživitev kulturnega dogajanja v ribniško kočevski dolini, hkrati pa na bi na svojstven način pripomogel pri ohranjanju in spodbujanju avtorskega ustvarjanja v slovenskem jeziku.

Trubarjeva domačija | Pet inu obstatiFestival bo predstavil uveljavljene in manj uveljavljene glasbene izvajalce in skupine različnih žanrov, ki bodo z akustičnimi nastopi v slovenskem jeziku predstavili svoja najboljša dela. Za nekatere nastopajoče bodo potekali lokalni predizbori, na katere bodo vabljeni neuveljavljeni ustvarjalci.
Poslanstvo festivala želimo uresničiti z različnimi dejavnostmi, ki presegajo klasično koncertno druženje. K sodelovanju smo tako pritegnili znane slovenske tekstopisce, med njimi legendarno Elzo Budau, ki bo na delavnici iz prve roke delila svoje izkušnje pisanja pesmi.
Na festivalu bodo predstavljene tudi manjše neodvisne knjižne in glasbene založbe in njihovi avtorji, razstavljeni pa bodo tudi umetniški izdelki lokalnih ustvarjalcev, saj je namen v ta projekt vključiti čim večje število ustvarjalcev iz okolice. Poskrbljeno bo tudi za domačo gostinsko ponudbo z različnimi lokalnimi specialitetami.

Zavedamo se, da je za tak projekt potrebna širša podpora. Občina Velike Lašče je projekt že podprla in bo v njem tudi aktivno sodelovala. Prav tako mladi glasbeniki iz te občine, ki se že zavedajo, da kot narod lahko obstanemo le, če bomo tudi peli v slovenskem jeziku.

Festival naj bi postal stalnica v slovenskem kulturnem prostoru in tako na svojevrsten način nadaljeval tradicijo vseh velikanov slovenske kulture, ki so se rodili v teh krajih, zato vas vabimo, da ste del te zgodbe od samega začetka tudi vi.

 

S spoštovanjem!

Trubarjeva domačija | KUD strela

Kontakt: Saša Zagorc: 041 428 961, 01/ 542 5004, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.