Trubarjeva domačija

Razstava Igorja Dolenca

IGOR DOLENC: SLOVENSKA POKRAJINA

V četrtek, 11. aprila 2019 smo v galeriji Skedenj odprli že drugo letošnjo likovno razstavo. Predstavil se nam je odličen krajinar Igor Dolenc s krajinami slovenske pokrajine od njegove rodne Poljanske doline pa do ribniških in sodraških razgledov.

Igor DOLENC se je rodil 14. maja 1941 v Poljanah nad Škofjo Loko. Leta 1956 je končal grafično šolo v Ljubljani kot litografski risar. Na njegov slikarski razvoj je v veliki meri vplival akademski slikar Ive Šubic, ki ga je vključil v takrat zelo živahen utrip srečanj in likovnih kolonij v Poljanski dolini. Bil mu je mentor in prijatelj. V letih med 1960 do 1975 je svojstven izraz izpopolnil in obrusil med bivanji v Franciji, Angliji, Nemčiji in Italiji. Prvo razstavo je postavil v Ljubljani: Novi dom, leta 1960.

Danes živi in ustvarja v Žlebiču pri Ribnici in je reden gost naših likovnih srečanj Trubarjevi kraji.

Razstavo in umetnika je tudi tokrat predstavila Helena Grebenc Gruden, kulturni program pa so popestrili učenci Glasbene šole Ribnica, oddelka Velike Lašče, flavtistka Petra Zakrajšek, pevka Teja Levstik in korepetitor Vladimir Mlinarić.

Razstava bo odprta do 5. maja 2019.

Lepo vabljeni na ogled!

igor dolenc slika