Trubarjeva domačija

Uvod v 500. obletnico reformacije

V okviru prireditev ob 500. obletnici reformacije poteka po 19-tih evropskih državah Evropska reformacijska pot. Med 68 evropskimi mesti, na katere je reformacija še posebej vplivala, so tudi Ljubljana, Rašica in Puconci, katerim je Skupnost protestantskih Cerkva v Evropi podelila status Evropskega mesta reformacije. Namen Evropske reformacijske poti je, da vsak kraj spregovori o tem, kaj specifičnega mu je reformacija zapustila. Evropska reformacijska pot zbira tako strokovne interpretacije, kot tudi osebne pripovedi, ki so dokaz živega izročila reformacije.

Evropsko mesto reformacije - Ljubljano, bo reformacijski razstavni avtobus obiskal v torek, dne 24. januarja 2017 na Kongresnem trgu, kjer bo med 10. in 17. uro
potekal interaktivni predstavitveni program strokovne interpretacije slovenskega protestantizma.

Vljudno Vas vabimo tudi na svečano otvoritveno slovesnost, ki bo ob 13. uri v razstavnem avtobusu
na Kongresnem trgu v Ljubljani. Ob uradnem pričetku Evropske reformacijske postaje vas bodo nagovorili ljubljanski župan Zoran Janković, velikolaški župan Anton Zakrajšek, škof Evangeličanske cerkve AV Geza Filo in častni gost višji cerkveni svetnik iz Nemčije Norbert Denecke.

Podrobni program