Trubarjeva domačija

Gledališki abonma: Koncert Orkestra Mandolina Ljubljana

Ker je december praznični mesec, si v tem času dovolimo rahel odmik od strogo gledališkega programa velikolaškega abonmaja. V okviru decembrske predstave bodo nastopili člani Orkestra Mandolina Ljubljana.
Orkester je eden najbolj prepoznavnih slovenskih ljubiteljskih orkestrov, vsekakor pa najbolj znana slovenska skupina, ki si je izbrala mandolino za svoj glavni instrument. Tako si njeni člani štejejo v čast in dolžnost, da domači publiki približajo to nežno strunsko glasbilo ter izvirno mandolinsko glasbo. Orkester izvaja številne koncerte tako doma kot v tujini (Italija, Hrvaška, Bolgarija, Nemčija, Španija, Francija in drugod). Njihov repertoar zajema tako originalne mandolinske skladbe za tako zasedbo, kakor tudi glasbo klasičnih velikanov, ljudsko, etno in filmsko glasbo, nikakor pa ne morejo niti mimo popularne pop, rock in druge sodobne glasbe.

Orkester Mandolina Ljubljana se bo tokrat predstavil s prav posebnim programom. Za letošnjo zimo so si zaželeli vrniti v mladost in postreči z glasbo iz znanih in manj znanih risanih filmov; tako starejših, ki bodo nostalgično obarvale večer in morda orosile oči starejšim poslušalcem, kot novejšim skladbam, ki bodo znane predvsem mladim in njihovim staršem. Poleg tega ne bodo mogli mimo nekaterih bolj znanih „hitov“ orkestra, ki „so se dobro prijeli“ in so vedno dobro sprejeti, ter nekaj skladbam, ki nas bodo spomnili na prihajajoči božično-novoletni čas.

Nekaj vstopnic bo na voljo še v prosti prodaji. Za rezervacijo lahko pokličete na tel št. 040 505 960 ali pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Vabljeni!